Lapsus Band

Lapsus Band

Artist

Lapsus Band je bosanskohercegovački pop-folk sastav koji je nastao u Kalesiji 2013. godine, čine ga: Emir Aličković (vokal), Mahir Osmanović (gitara), Muamer Bošnjaković (klavijature), Temin Buza (klavijature) i Mumin Korajac (bubnjevi).

Na početku karijere nastupali su u lokalnim klubovima kao cover bend i tako su prikupili prve simpatije publike, a širu popularnost stekli su nekoliko godina kasnije. U tom periodu primetio ih je Dženan Lončarević, koji ih je pozvao da nastupaju na njegovom koncertu. Nakon toga njihova karijera kreće uzlaznom putanjom i tada počinju rad na svojim pesmama.

Prvu pesmu su objavili 2016. godine “Kada voliš”, a posle četiri meseca i drugu “Hendikepiran” koja je prva saradnja sa Banetom Opačićem, koji je kasnije stvorio mnogo njihovih hitova. Prvi duet “Horoskop” objavili su sa Cvijom, krajem te godine.

Osvojili su Oskar popularnosti za najperspektivniji bend za 2017. godinu, u Banjaluci. U sklopu MAC nominovani su 2019. godine u kategoriji za najbolju modernu i tradicionalnu folk numeru, za pesmu “Foliraš”.