Jelle Verse

Jelle Verse

Artist

Biografie Jelle Verse

Jelle Verse brengt pure hiphopteksten met een catchy popsound. De rapper staat met zijn Nederlandstalige lyrics middenin de maatschappij en zoekt zowel muzikaal als inhoudelijk naar vernieuwing. Tijdens zijn continu ontwikkelende performances combineert Jelle Verse zijn veelal elektronische beats met live gitaar. Dit bracht hem op talloze podia waaronder het Bevrijdingsfestival, de Uitmarkt Amsterdam en de mainstage van 013. Ook won hij Popsport in 2018, wat hem een 1-jaar lang coachingstraject opleverde.

Zijn eerste tracks bracht hij uit op debuutalbum Crelatief (2017). Met de single Reservaat kreeg hij onder meer landelijke airplay op FunX. De rapper blijft vooruitgaan en in het najaar van 2018 wordt er een verse plaat geboren: Lil Verse. Gevolgd door de singles Trui en Maanlicht in 2019 brengt Jelle Verse in het najaar van 2020 de EP ‘Uit Het Donker’ uit. De eerste single van die EP, Altijd Onderweg, verschijnt in Spotify-playlist Domme Jeugd. De nieuwe EP wordt in september live gespeeld bij de releaseparty in de Hall of Fame, met maar liefst drie uitverkochte (!) shows op één avond. Hij sluit het jaar af met de single Regenjas.

In 2021 wint Jelle Verse namens PSV de wedstrijd TOTO The Stage. Ook wordt hij tweede in het winterseizoen van FunX Freestyle Friday. In het voorjaar dropt hij bovendien de eerste single van zijn vierde studioproject, in de vorm van Eenling.