Snik

Snik

Artist

Ο Δημήτρης Γιαννούλης (4 Μαΐου 1987) είναι ραπ καλλιτέχνης, ευρύτερα γνωστός και ως Snik. Mεγάλωσε στη Κηφησιά κατά τα πρώτα παιδικά του χρόνια, ενώ όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του, μετά το χωρισμό των γονιών του σε μικρή ηλικία, αποφάσισε να μετακομίσει με τη μητέρα του στη Βικτώρια.

Η πρώτη του επίσημη κυκλοφορία χρονολογείται το 2012 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημό του video clip με τίτλο “Θέμα Χρόνου” με τη συμμετοχή του -πλέον- παραγωγού BretBeats σε παραγωγή Puff Green.

Μετά τη κυκλοφορία του single, υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records, μέσα από την οποία έκανε release μία σειρά από Singles όπως “Τη Ζωή μου γράφω”, “Κουνήσου Δίπλα μου”, “Όλα Αλλάζουν” με την Josephine και “Το ποτό”.

Το 2014 τον βρίσκει εκτός Panik, συνεχίζοντας τη solo πορεία. Το ίδιο διάστημα δεν κυκλοφορεί κάποιο κομμάτι προσωπικά, μένοντας μόνο σε κάποιες συμμετοχές.

Το 2015 κάνει δυναμική επιστροφή με το single “Tony Montana” με τον Light, ένα από τα πιο επιτυχημένα του κομμάτια εκείνης της εποχής, αλλά και με το αμφιλεγόμενο για πολλούς “Showtime” με τον Slogan. Η πορεία του συνεχίζει το 2016-2017 κυκλοφορώντας διάφορα singles όπως το “Dab” με τον Ypo“ με τον A!MS (A.M. SNiPER) ενώ είναι και συνεργαζόμενο μέλος της Capital Music.

Το 2018 έρχεται το δεύτερο peak της καριέρας του με το κομμάτι “Medusa” καθώς και η ρήξη στις σχέσεις του με την Capital. Υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την MINOS EMI τον Οκτώβριο του 2018 και κυκλοφορεί το πρώτο του single μεσώ της νέας εταιρίας του, το “GANGSTA” με τον A!MS (A.M. SNiPER).

Συνεχίζει με διάφορες κυκλοφορίες όπως “Gango” με τον Noizy , “Monos Mou” και “Kilo”.
Στις 27 Ιουλίου κυκλοφορεί το πιο επιτυχημένο του βίντεο κλιπ σε συνεργασία με την “Τάμτα” το “Senorita”.
Στις 18 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το “Colpo Grosso” σε συνεργασία με τους Ιταλούς “Capo Plaza” & “Gue Pequeno” και τον ραππερ αλβανικής καταγωγής “Noizy

Το 2020 κυκλοφορεί το πρώτο του album TOPBOY. Το 2020 επίσης κυκλοφορεί μερικά singles, σε συνεργασία με τους Light, Mad Clip, GAMEBOY και YT. Την ίδια χρονιά δημιουργεί την δισκογραφική εταιρία ATH Records μαζί με τον Bret με γονική εταιρία τη MINOS EMI.

Το 2021 κυκλοφορεί μόνο singles, παρόλο που ο δίσκος του συνεχίζει να είναι στις “κορυφές” των τάσεων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως τον σέρβο Voyage, τον Salva και τον Fly Lo.

Δύο χρόνια αργότερα τη κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ, το 2022 ο Snik κυκλοφορεί το δεύτερο του solo album 1987 στις 14 Ιανουαρίου.