Gilli

Gilli

Artist

Kian Rosenberg Larsson, bedre kendt som Gilli, er en dansk rapper, der er vokset op i den københavnske forstad Rødovre. Han er tidligere udråbt til at være en af de største talenter i dansk rap nogensinde.

Gillis succesfulde karriere begyndte med “Fissehul”, der var et samarbejde mellem B.O.C.-crewet, der også tæller Kesi og Benny Jamz. Det var formentlig på dette track, at Gilli for allerførste gang indspillede et vers. Sangen blev for Gillis vedkomne efterfulgt af en række gæsteoptrædener på forskellige B.O.C.-medlemmers udgivelser. Dog fik Gilli først for alvor sit gennembrud, da han lavede den revolutionerende “D.A.U.D.A.” med Sivas.

Gilli udgav sit debutprojekt Ækte Vare i 2014 med en tilhørende spillefilm, hvor han spillede hovedrollen som “Mikael”.

Siden da har Gilli udgivet et hav af singler med stor succes, såsom “Rica” featuring Kesi og Sivas, “Habibi Aiwa” og “Langsom”. Derudover er han en del af supergruppen Molo, der udover Gilli tæller de tætte venner og samarbejdspartnere Branco og Stepz fra rapduoen MellemFingaMuzik samt Benny Jamz.

Syv år efter at have udgivet sin debutsingle, “Små Børn”, udgav Gilli sit debutalbum, Kiko, d. 13. juli 2019 – et album der, bl.a. pga. utallige leakede sange, havde været ventet siden 2016.