Ohash

Ohash

Artist

Birçoğumuz onu 2017 yılında VooDoo YouTube kanalında yayınlanan Freestyle performansıyla tanıma fırsatı tanırken, büyük bir çoğunluğumuz Şam’ın Paranoya parçasından tanıdık. “Paranoya” kısa sürede 1 milyon izlenme sayısını geçmeyi başarırken, Ohash’ın performansı binlerce olumlu ve olumsuz yorum aldı.

Binlerce olumsuz yoruma rağmen çoğunluk, henüz 15 yaşında olan, imza attığı işlerle kendini küçük yaşına rağmen kanıtlamayı başaran Ohash’ın gelecek vaadeden isimler arasına adını çoktan yazdırdığından yana.

İran asıllı olan Ohash 2003 (16) yılında İran’da hayata gözlerini açtı. Rap müziğine ilgisi henüz çok küçük yaşlardayken başlayan genç müzisyen, 2007 yılında İran’da rap müziğinin yasaklanması ve ağır cezaları olması nedeniyle ülkesinde hiçbir zaman özgürce müziğini yapamadı. Birkaç yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşen genç müzisyen, ana dili gibi hakim olduğu Türkçe sayesinde Türkçe Rap ile ilgilenmeye başladı.

No.1, Xir Gökdeniz, Heja, Maestro, Ashoo, Şam gibi başarılı türkçe rap sanatçılarından oluşan rap müzik grubu İstanbul Trip grubunun da desteğiyle ilk profesyonel parçası olan ‘Paranoya’da Şam’a eşlik etti ve adını milyonlara duyurmayı başardı.

Her müzisyene olduğu gibi Ohash’a da ‘Paranoya’ parçasında binlerce olumlu ve olumsuz yorum geldi. Bu yaşında bu işlere imza atmayı başaran, İran asıllı olmasına rağmen ana dili gibi Türkçe konuşabilmesi ve bunu müziğine yansıtması takdir edilmeyecek gibi değil.