UZI

UZI

Artist

Utku Yalçınkaya aka. UZI, 1998 İstanbul, Beyoğlu doğumludur. Hayatının çoğu kısmını Güngören'de geçiren UZI‘nin, rap müzik ile tanışması kuzenleri aracılığıyla ilkokul üçüncü sınıfta gerçekleşiyor. UZI'nin ilk mahlası “Çavo'ydu(Chavo)”. Bu mahlas İspanyollardan gelmekteydi. Mahlasında değişiklik arayan UZI, en sonunda bir abisi tarafından “Bu çocuk rap yaparken tarıyor” demesinden esinlenerek mahlasını “UZI” olarak belirlemiştir.

2018 yılında M.O.B bünyesine katıldıktan sonra parçalarını Lil Murda ile birlikte “GNG” isminde yayınladılar. GNG olarak ilk albümünü “Output Nr.1” isminde yayınlayıp büyük bir ivme yakaladılar. Albümün çıkış parçası “Hızlı Sokaklar” ise büyük ilgi toplayarak UZI‘nin yükselmesine basamak olmuştur.

Daha sonrasında GNG grubunu ayıran UZI, müziğine tek başına devam etme kararı almıştır. 2019 yılında “Favela” adlı EP albümü piyasaya süren UZI, “Favela” parçasıyla global playlistlere girerek gözleri üstüne çekmeyi başarmıştır.

2020 yılında ise yayınladığı teklilerle Türkçe Sözlü Rap müziğe hızlı giren UZI, yılın sonuna doğru “Makina” şarkısını çıkararak ülke çapında büyük bir işe imza atmıştır.

Yükselişine hızlıca devam eden UZI, 2021 yılının Mart ayında ilk stüdyo albümü “Kan‘ı” yayınlayarak müzik sektörü ve medyanın ilgisini çekerek kendini müzik piyasasına tanıtmıştır.