Kaya Giray

Kaya Giray

Artist

Kaya Giray (Antakya/Hatay Doğumlu Müzisyen, Besteci, Söz Yazarı, Aranjör)

6 Yaşında annesinin teşviği ile ilk enstrümanı (piyano) ile tanışan Kaya Giray, o günden sonra müziğe karşı bir tutku edindi. Hayatının her alanına müziği dahil etmeye başladı, müzikal videolar dahi yaparak bu tutkusunu sık sık etrafındakilere gösterdi.

9 Yaşına geldiğinde kendi isteği ile Gitar öğrenmeye ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Müziğin her yönünü öğrenmeye karşı bir açlığı olan Kaya Giray bununla yetinemeyip her geçen sene Ukulele, Armonika, Klarnet, Keman, Okarina ve bir kaç etnik estrüman daha alıp onların da tınılarını öğrenmeye başladı.

13 Yaşına geldiğinde dijital kayıt ve düzenlemeye merak salan Kaya Giray, bilgisayarına kurduğu kayıt programlarıyla çalışmaya, öğrenmeye başladı ve kendi müziğini üretmenin ilk adımlarını attı.

2015 yılında bir Youtube kanalı açarak orada Müzikal çok türlü özel konsept videolar yayınladı ve büyük bir kitlenin sevgisini kazandı.

2017 yılında ilk single'ı “Huuu” yu yayınladı. Aynı yıldan günümüze kadar bir çok film müziğinin aranjörlüğünü de yaptı.

2020 yılında “Yarınım Yok” isimli teklisini yayınladı ve halen çalışmalarına devam etmekte.