Reckol

Reckol

Artist

Recep Eker aka. Reckol, Bursa doğumlu Türk rapçi. İlk şarkısı “Kanalım Yok”u aktif beraber müzik ürettikleri Cakal ile yayımladı. Aradan bir ay geçtikten sonra ikinci teklisi olan Trankobuskas'ı yayımlayarak müzik kariyerinde üretmeye devam etti.

Yavaş yavaş kitle edinmeye başlayan Reckol, daha sonrasında Cakal ile yaptıkları Glock parçasından sonra büyük kitlelere ulaşmayı başardı. Spotify'da listeleri alt üst eden şarkı 20 milyon dinlenmeyi geride bıraktı. Glock'un yükselişinden sonra Cakal ile üçüncü parçası “Perros Blancos”u yayımlayan Reckol, Türkçe Sözlü Rap müzikte daha tanınır hale geldi.

2021 yılında üretmeye devam eden Reckol, içinde “Sharingan”, “İstediğim Olucak”, “Perros Blancos” parçalarının olduğu dokuz şarkılık “Özlüce Trap Boys” albümünü yayımladı. Bu aynı zamanda Reckol'ün ilk albümü olma özelliğini taşımaktadır. Albümden sonra Cakal ile “Pişman” adlı EP ve “Itachi” isimli teklisini yayımlayarak 2021 yılını bitirmiştir. Henüz 2022 yılında yayımladığı tek iş yine Cakal ile olan “Benimle Gel”dir.


Ek bilgi: Reckol aynı zamanda prodüktörlük de yapmaktadır. “Lütfen”, “Perros Blancos”, “RARI” gibi parçaların prodüktörlüğünü yapmıştır. Prodüktör mahlasını yakın arkadaşı Berk Erdemanar‘la ortak kullanmaktadır. Prodüktör etiketi olan “Itadakimasu”, Japon kültüründe yemek yemeden önce söylenen “afiyet olsun” anlamını taşıyan kelimedir.