Crni Cerak

Crni Cerak

Artist

Crni Cerak je grupa izvođača koja je pod ovim imenom započela svoju karijeru septembra 2019. godine, kada su Seksi i Ourmoney želeli da počnu objavljivanje pesama na njihov novi YouTube kanal. Pre pomenutog kanala, snimali su trake još od 2016. koje su širili putem WhatsApp-a, što im je pomoglo da steknu početnu publiku.

Prva pesma na njihovom kanalu je “Crni Cerak”, a snimljena je u studiju njihovog prijatelja 11808. Među početnim članovima grupe našao se i Ćaoz, čije su pesme obrisane nakon njegovog napuštanja grupe. Vremenom se pojavljuje Biba, novi član grupe, koji nastavlja povremeno izbacivanje solo pesama. Nakon toga, nastavili su da objavljuju pesme svakih par meseci, sve dok nisu objavili “SKRR SKRRR”, svoju prvu pesmu sa spotom. Nakon dugog niza pesama, izašli su EP-ovi FREE SEKSI i 420, i album 422.

Grupa je dobila veliku pažnju javnosti kada je objavila pesmu “CC #1”, za koju su rekli da ne vole žanr iste, ali su želeli da pokažu da mogu i to da snime i da će dobro zvučati. Takođe su snimili pesmu “Ferrari” objavljenu u saradnji sa beogradskim Bassivity Digital-om. Njihov talenat prepoznao je i poznati srpski režiser Miloš Avramović, koji je za svoj film Južni vetar: Ubrzanje najavio i izdao “CC #2”.

Više o ovoj grupi možete čuti u njihovim intervjuima na ovoj playlisti.