KESI

KESI

Artist

KESI er en rapper fra Nørrebro i København med rødder i Zanzibar. Kesi startede sin musikalske karriere i 2010, da han som 17-årig lagde sine første sange på videotjenesten YouTube. Her opnåede han sammen med resten af rap-kollektivet B.O.C. på kort tid meget opmærksomhed som reaktion på sange som “Byen Sover” og “Fissehul” (med Gilli). Opmærksomheden betød, at Kesi i 2011 droppede ud af handelsgymnasiet Niels Brock efter at have skrevet kontrakt med pladeselskabet Universal.

Herefter gik det stærkt, og på kort tid havde KESI udgivet sin første single, “Slem Dreng”, spillet på Roskilde Festivalen, featured Nik & Jay sangen “Gi' Mig Dine Tanker, Pt. 2” og endelig udgivet sit debutalbum Bomber Over Centrum.

Året efter udgivelsen af debutpladen udgav KESI mixtapet Ung Hertug, der dog aldrig rigtig slog igennem. Derfor var det først i 2014, da KESI udgav singlen “Søvnløs” og året efter albummet Barn Af Byen, at rapperen for alvor syntes at være tilbage som et stort navn på den danske musikscene. Denne tilbagevenden resulterede bl.a. i DR-dokumentarserien Kesi 22 år, der blev sendt for første gang på tv-kanalen DR3 i slutningen af 2015.

Herefter gik der – med undtagelse af singlen “Habibi” – omtrent halvanden års pause, før KESI igen udgav musik, denne gang i form af en lang række singler, der alle var kendetegnet af en genkendelig, festlig og livsglad lyd, som KESI i perioden skabte med produceren Hennedub – en lyd der også kunne høres på ep'en 888 fra 2019.

Samarbejdet med Hennedub fortsatte også ind i 2020, hvor KESI efter 5 års albumspause udgave sit tredje album, BO4L. Albummet, der udelukkende var produceret af netop Hennedub, kan betragtes som en hyldest til rap-kollektivet B.O.C., og desuden som en manifestation af kollektivets afgørende indvirkning på KESIs karrierer.