Hayki

Hayki

Artist

1983 doğumlu rap şarkıcısı Hayki’nin gerçek ismi Aytuğ Tunal’dır. Kadıköy’lü rapçi olarak tanınmaktadır. Hasanpaşa’da doğmuş ve 27 yıl orada yaşamıştır.

İlk dönemlerde seslendirdiği parçaları ve müzikleri kayıt etmek için ev stüdyosu kurmuş, askerlik dönemine kadar bu şekilde çalışmalarını sürdürmüştür. Askerlik görevinin ardından 2004 senesinde İhtilal isimli grubu Garez ve Kaplan isimli iki diğer rapçi ile kurmuştur. 4 sene bu grup ile çalışmalarını sürdürmüş ardından ayrılmıştır.

Grubun ardından kendi solo çalışmalarına başlayan Hayki birçok konser ve organizasyonda yer almıştır. Birçok önemli sanatçı ile birlikte düet yapan Hayki ilerleyen dönemde, Da Poet ve Patron isimli rapçilerle PMC stüdyosunu kurmuş ve diğer rapçileri aynı çatı altında toplayarak çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2012 yılında, “Birkaç Milyar Soluk” isimli solo albümünü, 2014 yılında ise PMC stüdyosundaki diğer sanatçılar ile “PMC VOLUME I” albümünü PMC stüdyosundan çıkartmıştır. 2017 yılında B1R isimli şarkısıyla büyük bir yükseliş gösterip kendini büyük kitlelere tanıtmıştır.

2018 yılında ise çeşitli sebeplerden ötürü PMC'den ayrılıp, “Basemode” isimli şirketten “OL” isimli albümünü çıkartmıştır. 2019 yılında “Unique Fabric” isimli kendi Plak & Label şirketini kurmuştur. 2020 yılında bu şirketten “Kötü Adam (Ajna)” isimli albümü çıkartmıştır.