L.O.C.

L.O.C.

Artist

Liam Nygaard O'Connor, kendt under initialerne L.O.C., er en af dansk raps største pionerer, Danmarks ukronede konge af rap og i lang tid dansk raps største kommercielle succes.

L.O.C. er født og opvokset i Århus med en dansk mor og en far af irsk oprindelse. Det var også i Århus, at Liams musikalske karrierer startede, da han i ‘95 dannede rapgruppen Alzheimer Klinikken med C.A.K. Dette projekt varede dog kun til '98, men efter blot et år havde Liam fundet sig nye legekammerater i gruppen B.A.N.G.E.R.S., der talte de to medårhusianere U$O og Johnson og produceren DJ Rescue.

I ‘01 blev hiphop-kollektivet F.I.P. dannet og samme år udkom Liams debutalbum Dominologi, der i dag er certificeret guld.

De følgende 13 år, op til nytår 2014, leverede Liam 10 udgivelser. Af milepæle i denne periode skal bl.a. hans optræden på Orange Scene på Roskilde Festival i ‘08 som den første danske rapper, nævnes. I '11 toppede hans femte studiealbum, Libertiner, den danske hitliste efter blot en uge. Senere samme år modtog han også årets urban-udgivelse ved DMA for albummet. Ydermere stiftede Århus-rapperen i '12 sit eget pladeselskab, SGMD.

I 2016 udkom Liams 10. studiealbum, der samtidig var hans 15-års jubilæum, af hvilken grund albummet fik navnet Anno XV.