Josylvio

Josylvio

Artist

Josylvio, artiestennaam van Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, is een Nederlands-Egyptische rapper uit Naarden.

In 2015 bracht hij zijn eerste nummer uit genaamd “Le7nesh” ft. Sevn Alias, geprodcueerd door hun gezamelijke vriend Esko. Josylvio is op dat moment ook getekend bij het label Van Klasse, waarvan Esko mede-eigenaar is.

In 2016 brengt Joost zijn eerste album genaamd Ma3seb uit, met daarop dus het nummer “Le7nesh”. In 2017 volgt een tweede project genaamd 2 Gezichten, met tracks als “Abu Dhabi”, “Kleine Jongen” en “Westside”. Vooral deze laatste track werd het eerste grotere succes van Josylvio, met 15 miljoen weergaven op YouTube en net zoveel streams op Spotify.

Later in 2017 kwam de door Esko geproduceerde hitsingle “Ride or Die” uit, welke op geen album verscheen, maar wel succesvol was. Ook maakte hij twee nummers met Bizzey en Yung Felix, genaamd ‘Shaka Zulu" en “Badman Ollo”. Voornamelijk de laatste, met een feature van 3robi, is een befaamd clubnummer.

In 2018 starte Josylvio zijn eigen label genaamd Hella Cash en zijn eerste album op dat label draagt dezelfde naam, welke uitkwam op 28 maart dat jaar. Dit is tot deze dato het meest succesvolle album van Josylvio, met hits zoals “Skittle Stacking”, “Op Je Hoede”, “Skiekem” en “Catch Up”. Dit laatste nummer, geproduceerd door Yung Felix staat bekend als grootste nummer van Josylvio, met ruim 40 miljoen streams.

Medio 2018 kwam het album van Esko uit, genaamd Beats By Esko. Josylvio staat tweemaal op het album, zo ook op de hit “Hey Meisje”, waar ook rapper/zanger Hansie een verse heeft. Dit nummer is na “Catch Up” het meest gestreamde nummer van Josylvio.

Later dat jaar kwam er een 101Barz sessie van Hella Cash, met de nieuw getekende artiesten KA, Moeman en Ashafar. Deze sessie was een groot succes met een collectief Hella Cash Gang album als opvolger.

Dat jaar deed Josylvio ook mee met het programma “Expeditie Robinson” waarbij bekende Nederlanders strijden op een onbewoond eiland. Hij verkreeg hiermee meer algemene bekendheid, maar scoorde helaas niet heel hoog in het programma.

In april 2019 dropte hij na langere tijd weer een track, genaamd “Gimma” geproduceerd door Monsif. Dit nummer behaalde tot nu toe 17 miljoen streams en is tevens aangekondigd als eerste single van zijn 4e album, welke in oktober 2019 zou moeten uitkomen. Andere singles uit het album zijn bijvoorbeeld “Money Baby”, “Cake” en “Waarom Zoeken Naar Liefde”.

Nefertiti, zoals hij zichzelf nog vaak noemt is verder bekend als feature op “C'est La Vie” van The Partysquad, “Mag Het ff Lekker Gaan” van Sevn Alias en “Lil Mama” van Idaly.