Şiirbaz

Şiirbaz

Artist

Şiirbaz, dönem hükumetinin ve ailesinin Ona uygun gördüğü isimle Sefa Kaya; 1994'de, Samsun Çarşamba'da, orta sınıfa tutunma mücadelesi veren bir ailenin en büyük oğlu olarak dünyaya geldi.

Eğitim hayatına Bursa'da başladı, Ankara'da devam etti ve ilkokul yıllarında aşık olduğu hiphop kültürünü, çevredeki kısıtlı imkan ve bilgiden lise yıllarında internet aracılığıyla biraz daha sıyrılarak ruhuna ilmik ilmik işledi. Jedi Mind Tricks'le başlayan, Rakim, Nas, Kool G Rap gibi efsanelere uzanan bir hiphop aşkı geliştirirken; bir yandan da evinde kendi demo kayıtlarını almaya başlamıştı, fakat asla ünlü biri değildi…

Ta ki; Türkçe Rap'in saygı gören, kültleşmiş isimlerinden Allame'nin düzenlediği ‘'Mikrofon Canavarı’‘ yarışmasını kazanana dek! Bu yarışmayla birlikte arkasına büyük bir destek alan Şiirbaz; Asfalt Hikayeleri albümünü yayınladı ve ardından sıra sıra K.O.İ.D.K. ve Davam geldi.

Kendisine artık bir yer edinmiş olan Şiirbaz; kazandığı özgüven ve Türkçe rap otoritelerinin Ona göstermiş olduğu saygıyla yoluna devam etti.

İfade Özgürlügü, Hip Is The Knowledge, Fazla Hiphop albümlerine ve daha sayısız işe imza atan Sefa Kaya; pop müzik piyasasının kan emici vahşi kapitalizminin, hiphop kültürünün damarlarındaki salt başkaldırı ve mücadeleye asla yakışmadığını düşünerek 2017 yılının başlarında ‘'Hiphophead Music’‘ adlı label'ını kurdu.

Bir Emcee olmanın yanında Şiirbaz; iyi bir hiphop prodüktörü olarak da kendini kabul ettirdi.

Ve mücadelesine ‘'hiphop kal!’‘ diyerek devam ediyor.

[Spotify, Hakkında kısmından alıntıdır.]