“Overleve” er et mere eller mindre unikt nummer på albummet Den Anden Side, da den, modsat størstedelen af sangene på albummet, er overvejende håbefuld og positivt ladet.

Hans Philip synger om at tage en dag ad gangen for at overleve eksistensens meningsløshed der, ifølge ham, handler om ikke at havne i depressionens endeløse hul. Der stiftes bekendtskab med depression flere gange på Den Anden Side og fylder meget på især “Mand Over Bord” og “Soma”.

Udtoningen i sangen giver en mere opløftende og himmelsk stemning der symboliserer Ukendt Kunstners rejse. En rejse der gik fra håbefuld naivitet til at få enorm succes på få år. Efterfølgende har de opdaget bagsiden af medaljen, der bliver uddybet tidligere på albummet hvis trackliste ender med “Overleve” – en hymne for håbefuldhed.

Udover at “Overleve” var den sidste sang, som duoen spillede live, så blev den også spillet til en livesession arrengeret af P3, der fandt sted i Koncerthusets Studie 3. Opførelsen af “Overleve” og “Fucking Nummer” blev uploadet til P3’s YouTube-kanal:

I efteråret 2017 blev “Overleve” nomineret til Folkekirkens Musikpris. I forbindelse med nomineringen, blev Hans Philip interviewet og svarede dette, da han blev spurgt om, hvad sangen betyder for ham:

[…] det er vigtigt at have noget at leve for, for at man kan få det bedre med sig selv og komme i gennem livet.

“Overleve” endte med at vinde hovedprisen på 100.000 kr. ved prisuddelingen i Luther Kirken på Østerbro.

I DR-dokumentaren Nyt Blod: Ukendt Kunstner, der blev optaget i 2014 omkring udgivelsen af Forbandede Ungdom, kan man høre Hans Philip spille nogle få noder på et klaver, der senere blev grundmelodien til “Overleve”.