Crna jutra (Balkan S&M)

Crna jutra (Balkan S&M)

Milica Pavlović

Pesma “Crna Jutra (Balkan S&M)” snimljena je kao najava za seriju Pevačica koja se u 2021. godini emitovala na televiziji Superstar TV i u kojoj je Milica igrala glavnu ženksu ulogu Ivane Lazić, mlade pevačice u usponu koja nedugo zatim biva ubijena.

Na društvenim mrežama se nedugo nakon objavljivanja pesme podigla prašina zbog tematike kojom se Milica poigrala prilikom njenog ekranizovanja. Spot odiše estetikom sadomazohizma, sa puno provokativne odeće, kože i lateks materijala, a posebnu dramu izazvala je scena u kojoj je Milica obučena u srpsku narodnu nošnju dok joj muškarac leži na butini, čime se stavila u ulogu Kosovke devojke. Ona je kadar iz ove scene podelila na svom Instagram profilu i napisala:

Svaka od nas je u isto vreme i svetica i grešnica! I još mnogo toga između te dve krajnosti, a samo od muškarca zavisi koje naše lice će upoznati. Ovo je moja verzija Kosovke devojke 21. veka. Ona je simbol idealne žene koja ostaje verna, lojalna i odana uz svog muškarca do samog kraja! Ali, samo onda kada je onaj pravi!

Delu javnosti se ovaj Miličin potez nije dopao, zbog čega su ubrzo pristizali negativni komentari i optužbe da na ovaj način skrnavi srpsku tradiciju. Ona je brzo reagovala tako što je izmenila komentar ispod prethodne objave i dala dodatno objašnjenje šta ta scena treba da predstavlja.