B.Baby

B.Baby

Artist

Salem Barka, känd som B.Baby, är en svensk artist född 2002 och uppväxt i Biskopsgården, Göteborg.

B.Babys karriär började i februari 2020 när han släppte debutsingeln “Ballin” med ADAAM under Adels skivbolag Fivestar Records.

Karriären tog fart på riktigt när han släppte “Öga oss” med Asme i augusti 2020 med en tillhörande musikvideo.

Den 21 oktober 2020 släppte B.Baby sin debut-EP Traumatiserad som innehåller sex låtar. Han gästas av Einár“Bra Tjej” och av Adel på “Timmy Turner”. EP:n nådde som högst en 19:e plats på Sverigetopplistan. Året avslutades med singeln “Talk About It”, som handlar om saker man borde lyfta fram mer, men som inte pratas om tillräckligt. I en intervju med Aftonbladet förklarar Salem att låten verkligen betyder något för honom.

Jag bryr mig inte om hur det går för den, det är en låt som betyder nånting.

“Talk About It” nådde en 30:e plats på Sverigetopplistan och fick väldigt stor uppmärksamhet på Spotify, främst för det positiva budskapet. Det var där och då som B.Baby bestämde sig för att göra en uppföljare. I uppföljaren “Talk About It 2” ville B.Baby ge sina fans en röst genom att de skulle skriva deras problem till honom på Instagram för att han senare skulle lyfta några av de i låten. Så här säger han själv om låten:

Jag ville välja ut de problem som flest kunde relatera till. I slutändan blev det fyra teman: mobbning, rasism, självmord, våldtäkt. Och den här gången fick Chase lov att göra en lite mer komplicerad produktion.