Yung Felix

Yung Felix

Artist

Felix Laman, artiestennaam Yung Felix, is een Nederlandse producer. Zijn muziek is te herkennen aan zijn producertag “Y-Y-Y-Yung Felix”.

Felix begon al met beats maken toen hij nog maar 15 jaar oud was en heeft zijn talent voor producen snel ontwikkeld. Voorheen produceerde hij onder zijn echte naam, maar bij de productie van Ski Leraar Bruin Money Gang (SLBMG) mixtape in 2011 kreeg hij zijn bijnaam Yung Felix. Deze mixtape maakte hij samen met Spacekees, Sef en Faberyayo. Felix heeft de productie vrijwel volledig op zijn naam staan.

Tussen 2013 en 2016 werkte Yung Felix veel samen met voormalig DJ-trio Yellow Claw, waardoor hij een sterke band heeft met Bizzey. Dit deed hij vooral om zijn mogelijkheden op internationaal niveau te bekijken, maar ondanks pogingen sloegen zijn beats in Nederland beter aan.

In 2017 tekende hij voor Noah’s Ark om de transitie te maken van beatmaker op de achtergrond naar artiest op de voorgrond en zo tracks op zijn eigen naam te kunnen uitbrengen. Voorbeelden van zijn succes in 2017 waren “VROOM” en “Badman Ollo” met Bizzey. Als vervolg bracht hij het nummer “Breek Het Op” uit, zijn eerste nummer als lead artist. In 2018 stond Felix aan het producer-roer bij nummers als “JA!” van Bizzey en “Catch Up” van Josylvio.

Zijn eerste grote hit op eigen naam was het nummer “Loco” samen met Poke en Dopebwoy. Het nummer kwam begin 2018 uit. Het grote succes is zeker een hoogtepunt in zijn carriere, het was niet meer Yung Felix als producer, maar Yung Felix als artiest. Datzelfde jaar bracht Felix een EP uit met de rapper Bokoesam, genaamd Yung Bok. De EP telt 8 tracks en een aantal featurings. Later dat jaar bracht hij ook het nummer “FML” met Mula B en 3robi uit onder eigen naam en was hij een producer op meerdere tracks van het album DADDY van Kraantje Pappie.

Tussen deze hits door heeft Felix ook beats gemaakt voor Bryan Mg, een opkomende Frans/Nederlandse rapper. Hoewel deze tracks niet ontzettend populair zijn, is het wel weer een stap in zijn carrière.

Om een vervolg te maken op de eerder genoemde hit “Loco” hebben Yung Felix en Poke samen een album uitgebracht. Het album telt 8 tracks en featurings van o.a. Dopebwoy en Bizzey. OEFF is hiervan samen met Loco een van de populairdere nummers. Het succes stopt niet, want later dat jaar is Yung Felix te vinden op de track “Waarzom Zoeken Naar Liefde” van Josylvio; een van zijn populaire tracks van het album Gimma.

Intussen staat hij op heel veel verschillende albums door de jaren heen. Met of zonder producertag, de beats van Yung Felix razen met een rap tempo door de Nederlandse hiphop-scene. Om hier een schep bovenop te doen besluit Felix een eigen label te beginnen waarop hij zowel Nederlandse als internationale artiesten featured op zijn werk. Zijn eerste release op zijn label is het nummer Killi Person featuring Nelson Freitas. Verdere releases zijn nummers als “Taka” (samen met Lil' Kleine, Poke en Yemi Alade) en “Staande Ovatie.”